Klart att du kan göra mjöd eller honungsvin som det kallas för
Sägnen säger att vikingarna drack det. En vild gissning kan vara mjöd och honungsvin.
Brygg det hemma. Den svenska honungen är en viktig del av mjöd.
Många tänker inte på att mjöd och honungsvin är samma sak
Nu undrar du kanske vad är mjöd och svaret är enkelt. honungsvin och mjöd är samma sak och det här är en dryck som tillverkas på samma sätt som vin. Det består av relativt få ingredienser. Det är faktiskt så att mjöd finns i olika kulturer.
I vissa kulturer har man samma ord på mjöd som i Sverige. Vissa väljer att kalla det för honungsvin också.
Så kommer du igång.
Du måste ha rätt maskiner. Du behöver till exempel ha flaskor att tappa upp innehållet.
Glöm inte vatten honung och jäst för att det ska jäsa bra. Mjöd smakar bättre om det görs lokalt. Alla tiders honungsvin!
Kanske känner du redan till hembryggning-se och deras produkter. Då kan du jäsa på några veckor eller en månad, med andra ingredienser kan det ta upp till ett år.
Förköp dig inte på en produkt utan välj ur rätt prisklass. Du kör igång direkt.
Inte är det så dumt. Det tar mindre plats om du häller upp i tillbringare. Skriv ner alla moment innan du börjar.
Akaciahonung är inget vidare för detta ändamål. Övning ger färdighet. Skrapa ut honungen med någonting när den är klar. Använd kokande vatten för att skölja ur burkarna.
Håll koll på temperaturen för att göra mjöd på rätt sätt
Slarva inte med detaljerna. Runt 30 grader är lagom. Det får inte bli för varmt för då kan jästen dö av värmen.
Det tar tid att göra mjöd. Med färdiga paket har du sparat lite tid.se pga. Processen skyndas på helt enkelt.
Det behövs inga vinkorkar till mjöd, det lagras lika bra med vilken kapsyl som helst. brygga mjöd hemma När det lagras blir det bättre. Det måste få ta tid. Med tiden kan det mäta sig med vilket vin som helst.
Kanske hade vikingarna rätt ändå? Mjöd när nog det bästa. Man gillar ju olika.
Sedan har du ditt alldeles egna honungsvin!