Stevia sötningsmedel ger alla chans att njuta av godis
Jag startar med Stevia sötningsmedel på grund av att så många folk har dålig erfarenhet av det naturliga sötningsmedlet Stevia. Det har bismak, smakar illa eller smakar lakrits. Hur mycekt man än sötar blir det inte sött.
Detta beror på en enda sak – dålig kvalitet. När företagten köper Stevia så kostar det som rent pulver mellan några hundra kronor och flera tusen kronor. Det har begränsad löslighet i vatten.
Bara ett fåtal växtvarianter smakar bra – men kostar då tusentals kronor per kg. Ofta är minimibeställningen så stor att små företag inte har råd. Endast ett fåtal leverantörer – mindre än en handfull – ligger i spetsen och äger växtvarianter vilka ger en välsmakande sötman. De flesta Steviasäljare vet inte ens vilka dessa bolag är.
Resultatet utav det här är att 98Procent utav alla stevia som säljas är den billiga Stevian av låg kvalité.
Den som vill smaka en premium kvalité Stevia kan handla Stevia sötningsmedel på denna länk.
Stevia sötmedel är toppen allmän målgrupper som vill avstyra kolhydrater/kolhydrater/blodsockerpåverkan alldenstund det varken innehåller kolhydrater alternativt ett litet antal som helst kalorier.
Stevia sötningsmedel är ett idealisk val för den som inte vill kapitulera godis men beredvilligt undviker alla de dåliga effekterna som strösocker för med sej. Att vilja hålla sig ifrån kolhydrater är standard samt är ur fler än en anledning.
Sockersjuka är en åkomma som egentligen består av flera olika varianter, men framförallt av ett par annorlunda typer som lätt egentligen heter art 1 och typ 2 sockersjuka. Det latinska namnet för sockersjuka är diabetes mellitus som betyder något i stil med «det som håller genom med smak av honung». Tidigare kallade man sockersjuka för sockersjuka, ett begrepp som vissa ännu använder sig av även man hör ordet allt mer sällan, men rent medicinskt är det fel beteckning.
Det som händer i kroppen när man har diabetes har att göra med insulinet. Insulinet är det som gör att kroppen tillgodogör sej kolhydrater med god distribution och lider man av art 1 sockersjuka så producerar kroppen inte nog med eget insulin. Man känner sig då less, törstig och börjar dofta aceton. Man håller också snabbt minska i kilon. Art 1 sockersjuka är ett livshotande läge om det inte behandlas. Det är oxå kroniskt så har man en gång blivit art 1 diabetiker så är man det för resten av livet samt får ta insulinsprutor 4 gånger om dagen.
Typ 2 sockersjuka är en mildare form och drabbar mestadels äldre, överviktiga personer, samt är man rökare föreligger en större chansning att drabbas. Då är det allmänt inte insulinbrist som är problemet, men andra former av insulinkänslighet. Detta brukar man kunna få rätt på med assistans av en kontrollerad diet, viktnedgång samt eventuellt botemedel.
Är man insulinkänslig så bör man vara aktsam med socker då en insulinkänslig anatomi inte hanterar det som en vanlig anatomi gör. Det betyder ju inte att man vill avbryta förtära sötsaker samt idag finns det val för alla. Stevia sötningsmedel påverkar inte blodsockret över huvud taget, det är ett naturligt sötningsmedel som växer i Sydamerika samt i Japan utgör det 40 % av försäljningen av sötningsmedel. Stevia är mycket sött – ungefär 300 gånger sötare än kolhydrater, så blott väldigt en aning behövs.
Andra anledningar till att man vill dra dra ned på sockerintaget kan ha med hälsan att göra, man antagligen vill gå ner i kilon, alternativt ta bättre hand som sina tänder. Samtliga känner till ju vilken dålig effekt kolhydrater har på våra tänder. För vår form gör socker heller inga direkta under samt det blir allt vanligare att man utesluter inte bara socker ur sin diet, utan alla kolhydrater. Kroppen går då in i ett tillstånd som heter ketos och börjar alstra ketoner som tar över insulinets arbete. Istället för kolhydrater som blir till blodsocker så blir det lagrade fettet kroppens primära bränsle. Viktnedgången blir på så fason enormt verkningsfull, men det gäller att man får i sej nog med fett och protein för att orka med en kolhydratfri föda.
—
LCHF sötningsmedel är räddaren i nöden när sötsuget slår till
LCHF sötningsmedel är sötmedel utan kolhydrater – alternativt med väldigt en aning kolhydrater. LCHF är en förkortning för Low Carb High Fat, alternativt kolhydratreducerad diet på svenska. Det är en aktuell metod för att gå ned i vikt och har för många blivit en livsstilsdiet alldenstund de anser att de positiva hälsoeffekterna är så många.
När man håller på en LCHF diet så ska man undvika kolhydrater, helst totalt vilket är besvärligt, men man får bestämt högst inta 40 gram kolhydrater per dag. Å andra sidan får man i regel inta fritt av proteiner samt fett för att stilla aptit samt tillfredsställa kroppens energibehov.
Kolhydrater finns i mycket, fralla, makaroner, vitt ris, frukt, många vegetabilier och rotfrukter, sötsaker m. m. Allting som kan omvandlas till strösocker i kroppen är förbjudet. Det man får äta är rent fett som i smör, grädde samt griskött, samt äggviteämne som man främst finner i kött och ägg. Det kan kännas motsägelsefullt att förtära bacon till morgonmål när man vill gå ned i kilon, men följer man LCHF så är det fritt fram för det.